Hoe werkt de app?

Werken met de Zoek Het Uit!-app gaat zo:

 

1. Openingsscherm

01_ipad_home

Op het openingsscherm ziet u de experimenten staan. Door naar links en rechts te swipen ziet u ze alle twaalf. Kies één van de experimenten door er op te tappen (klikken).

 

2. Dit heb je nodig

02_ipad_spullen

Dit zijn de materialen die nodig zijn bij dit experiment. Door ze af te vinken weten de kinderen of ze alles wat ze nodig hebben bij elkaar hebben gezocht.

 

3. Leer Sappige Vragen Stellen

03_ipad_SV

Dan volgt de video van Sappige Vragen. Als kinderen al wete nwat Sappige Vragen zijn, kan de video overgeslagen worden.

 

4. Sappige Vragen

04_ipad_vraagmaken

Nu gaan de kinderen Sappige Vragen stellen. Ze kunnen zelf een Sappige Vraag bedenken ( dit heeft de voorkeur!) maar als ze even op gang geholpen moeten worden, kunnen ze gebruik maken van een aantal voorbeeld-Sappige Vragen. Deze staan rechts van de foto.

 

5. Onderzoek

stroop

Elke Sappige Vraag wordt onderzocht.

 

6. Onderzoek vastleggen

SV_voorbeeld

Van dit experiment maken de leerlingen een foto en onder de foto wordt het antwoord geschreven.

 

7. En zo gaat het verder

Daarna bedenken ze een volgende Sappige Vraag. Zo doorlopen de kinderen telkens een kleine onderzoekscirkel (vraag – experimenteren – antwoord). ALle foto’s samen vormen een logboek van het experiment.

 

8. Klaar

Om te stoppen is er de KLAAR-knop. Kinderen kiezen hun leukste foto, kiezen een teamnaam, en dan wordt alles bewaard. Tijdens deze stap is er ook de keus om de leukste foto op te sturen naar Het Klokhuis. De foto komt dan op deze website te staan.

 

Tips

Bij elk experiment zijn twee tips beschikbaar. Deze zitten in de app, maar zijn ook als kopieerblad beschikbaar. Deze Tips bevatten kleine stukjes uitleg en helpen bij het verzinnen van Sappige Vragen.

Set 9-1

 

Jouw experimenten

Alle foto’s zijn terug te vinden op de home onder ‘jouw experimenten’. De foto’s zijn geordend per sessie van een team.