Zoek zelf naar aliens

Zoeken naar aliens
Er werken verschillende telescopen mee en alle signalen die de telescopen verzamelen, worden in kleine stukjes geknipt, die over de hele wereld verspreid worden over een netwerk van miljoenen computers. Zo pluist iedere computer een klein stukje van een signaal uit. Dat ziet er zo uit.

Als tussen al die signalen een gek signaal gevonden wordt, zoals hieronder, controleren ze eerst of de data klopt. Ook gaat er meteen een seintje naar verschillende telescopen over de hele wereld. Die gaan dan naar het plekje kijken waar het signaal vandaan kwam. En dan maar hopen dat er meer berichten binnenkomen en dat we ze kunnen ontcijferen.

 

Wil jij mee helpen zoeken?
Lees dan hieronder wat je moet doen. Vraag eerst aan je ouders of zij het goed vinden dat jij dit programma installeert op de computer. En vraag of zij je willen helpen bij het installeren.

 

Ga dan naar deze pagina waar je het programma kunt downloaden. Sla het bestand op. Open het vervolgens en volg de instructies om te installeren.

 

Heb je het programmaatje geïnstalleerd? En je computer opnieuw opgestart? Dan kun je verder gaan met het toevoegen van het project dat zoek gaat naar buitenaards leven!

 

Als het goed is opent het programma vanzelf als je computer is opgestart. Klik vervolgens op ‘Project toevoegen’. Dan verschijnt er een schermpje waar je ‘project toevoegen’ aanvinkt en op ‘volgende’ klikt.

 

Nu kom je in een volgend scherm waar je links in het scrollveld zoekt naar Seti@home. Als je weer op ‘volgende’ klikt, wordt er verbinding gemaakt met het project. Nu kun je echt beginnen met de zoektocht naar buitenaards leven. Succes!