Maak je eigen raket!

Je kan zelf je eigen raket maken. Hoe je dat doet lees je hieronder!

 

Boor een gat verticaal door een kurk. Duw daar het ventiel door, en zet deze stevig vast met een ijzerdraadje. Dit is dadelijk de dop voor de fles.

 

 

dop

 

Je hebt ook een lanceerbasis nodig. Deze kun je maken door een stukje hout aan een staaf te plakken. Maar je zou ook een stok (met uitstulping waar de fles op blijft hangen) de grond in kunnen steken. Zorg er in ieder geval voor dat de fles van de grond hangt en je lanceerbasis stevig blijft staan!

 

 

lanceer

 

 

De raket maken we met de fles. Plak aan de fles een stuk PVC buis dat ongeveer even groot is als de fles. Als je hem op 2 plaatsen vastplakt is hij het stevigst, zoals je op de foto ziet.  Vul daarna de fles voor 1/3e met water en duw de kurk stevig op de fles. Nu is hij bijna klaar voor lancering!

 

boem

 

 

Plaats je raket op de lanceerbasis. Zorg dat iedereen minimaal 1 meter van de fles af staat en begin met pompen. Ga door met pompen, zodat de luchtdruk in de fles heel hoog wordt en de kurk eraf knalt. Nu schiet je raket omhoog!

 

 

pomp

 

 

Sommige mensen vinden waterraketten zo cool dat ze hele grote maken. Kijk het filmpje hieronder maar eens. De raket van deze meneer komt meer dan 250 meter hoog!